Holnap 2 honapja vagyunk itt. Valahol sokkal tobbnek tunik, vlahol meg hihetetlen, hogy maris eltelt. Penteken elhuznak a gyerekek, meg a teljes head-staff, ami a tavalyiak szerint hatalmas bullit jelent, es mar nagyon varjuk. Utana mi itt maradunk 20-ig, mert Cuncyek aznap vegeznek, es akkor New York, New York.
Ja, ha barki aggodna, vagy hajlamos lenne aggodni, ime a pontos programunk: augusztus 20-27 New York, 27-1 Los Angeles. Kozben 28-an este Vegasban alszunk, masnap megnezzuk a Grand Canyont, majd visszaautozunk LA-be. 1-en reggel repcsivel vissza NY-ba, es este haza. Erkezes: szeptember 2, delutan 2, Ferihegy 2 (a gep Zurichbol jon).

Szombaton voltunk Agikaval vasarolni, es eleg hipp-hopp elszortuk a penzunket. Szerintem mar mindketten egy teljes uj ruhatarat szereztunk be, es meg nincs vege. Szoltak elore, de hihetetlen, hogy minden milyen olcso. Nem tudnek olyan dolgot mondani, ami itt dragabb. Voltunk Starbucksban is, ittam frapppuccinot, es nem hanytam... Ja, meg megneztuk a Harry Pottert meg egyszer, mert legutobb csak elso sorban volt hely, es nem volt tul elvezheto.
A hazautunk mar kalandosabbra sikerult, ugyanis a telefonunk delutan 2-kor lemerult, igy nem tudtuk felhivni a soforoket, hogy vegyenek fel minket. Node semmi panik, van egy trolley, ami visszavisz Boltonba, ahol tudjuk, hogy felvesznek fel 10-kor. Kovetkezo kerdes, hol all meg a trolley? Elkuldtek kb 3 kulonbozo iranyba, majd talaltunk egy tablat a mall bejaratanal, amin kint voltak az indulasi idopontok, gondoltuk majd ott lesz a megallo is... Tevedtunk... Agikahoz mar nem mertem hozzaszolni, tiszta ideg volt, hogy ki fognak rugni minket, mert nem erunk vissza idoben.
Ujabb kerdezoskodes kor utan kiderult, hogy a trolley nem jon be a mallhoz, csak a mellette meno 9-es uton all meg. Elindultunk, es miutan sikerult eldonteni, hogy melyik iranyba megyunk, 2 perc varakozas utan jott is a trolley, elvitt Lake George-ba, ahol ujabb egy ora utan jott egy masik trolley, ami elvitt Boltonba. Ott meg vartunk fel orat, Agikaval vitatkoztunk, hogy vajon o fagy meg, vagy en pisilek be elobb, de vegul megjott a "van", es epsegben hazaertunk.

Meselek meg a szobank eleterol. Kilencen lakunk egyutt lanyok, 3 lengyel es 6 magyar. En ket lengyellel (Joanna, Natalia) dolgozom a mosodaban, Anna es Agika takarit, a maradek 4 lany (Ula, Szilvi, Kitti es Timi) a konyhan dolgozik. Van 6 emeletes agyunk, fent alszik Timi, Kitti, meg en.
A problema forrasaink: ha valaki megy a hazban, az egesz epulet mozog, ugyanis egy labakon allo fahazrol beszelunk. Hivatalosan ejfelkor van villanyoltas, de ha valaki alszik, azert illene csondben lenni... ez nem mindig sikerul. Valamint mindenki kulonbozo idopontokban kezd reggel, ezert ha utolso vagy, korlulbelul haromszor kelsz fel, mire ido van. Van meg, a ki szarta tele a wc-t, es hagyta ott az egeszet diszelegni, ki nem vitte ki a kukat, kinek a szemete, stb. Ja, es a legfontosabb, hogy kialakult egy eleg eros lengyel-magyar ellentet, es mindenki mindig a masik nemzetiseget hibaztatja, ha valami nem mukodik.
Ez rosszul hangzik, de azert ki lehet birni, foleg ugy, hogy tudjuk, hogy mindjart vege :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://enkiszalltam.blog.hu/api/trackback/id/tr101300769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lokkoLori 2009.08.10. 18:29:20

affene, azt hittem vagy legalább egy nemzet a földön akivel default kölcsönösen kedveljük egymást :(

ycnucági 2009.08.11. 00:38:39

Fu, akkor nekunk tenyleg mazlink van. Mi csak 5en vagyunk egy szobaban, es eddig tan nem is volt semmi konflikt:) Egyedul Hana fura egy kicsit, a cseh lany:) eleg ordenare, es iszonyat ketbalkezes, mindenen atesik es mindent megtapos. Mondjuk lehet, hogy azert, mert nem lat tul jol.De! nekunk is reng az egesz haz, ha valaki maszkal:) Ja, es nekem csak egy valakivel van bajom, az egyik hulye orosz csajja, ja, meg hat Bözskevel:) Amugy zsiraly a tarsasag!

boribobo 2009.08.12. 15:00:25

:) látom magam előtt a nyafogás versenyt - pisi vs. hideg! ha ott lettem volna biztosan a pisioldalt erősítem...

jó utazást lányok, ha addig nem találkoznánk online, mi indulunk a szigetre nussal, bullitáncijuhú! (na jó így new york mellett nem hangzik valami nagy számnak, de ki a kicsit...) puszik

annurpka 2009.08.13. 14:29:41

@lokkoLori: jaja, én is meglepődtem, eddig csak a híres lengyel-magyar barátságról hallottam.

@boribobo: azt hiszem, én is :D (jáó szigetelést, lányok)

tündérbogarak! szóljatok, mikor lehet rendelést leadni, mikor kerültök shopping-közelbe, illetve utalás, miegymás
süti beállítások módosítása