Csunya dolog am, hogy hisztiztek, hogy irjunk mar, aztan irunk es le se fossatok. De nem baj, megbocsatok, ha legalabb erre kommenteltek. Ja, es Agi, mar ketszer elkuldtem Tominak a meghivot az illy.toto@gmail.com cimre, es meg mindig nem szerkeszto... En nem ertem. Szoval, terjunk a targyra. Gondoltam meselek nektek egy kicsit az itteni mindennapjainkrol, mit mikor hogy merre, ilyesmi.
Nyolcan lakunk egy hazban: Anna, Agi, Szilvi, Kitti (akikkel eddig egyutt dolgoztam), Natalia, Joanna, Ula (a lengyel lanyok, most az elso kettovel dolgozom) es en. A napunk reggel hat elott indul, amikor Anna es Agi felkel, hogy elkezdhessebek takaritani. Wc-k, hazak, kozossegi terek, mindent ok ketten csinalnak. Nem egy guszta melo, de mivel koran kezdenek, koran vegeznek is altalaban. A mosodaban pedig harom muszak van: 6:30-4:30, 8:30-6:30, 10:30-8:30. Egyelore nem kell ennyit dolgoznunk, mert meg nincs sok ruha, de kesobb eleg szopo lesz. En igyekszem minel tobbszor a korai muszakot csinalni, hogy hamar vegezzek, es ne kelljen ott rohadnom estig (Apa, tudom, hogy orulsz).
A gyerekek ket csoportra vannak osztva - younger camp es older camp - igy keszer van minden kaja. Mi igyekszunk a ketto kozott menni, hogy ne kelljen a kolykoket kerulgetni. (Akik engem nem zavarnak kulonosebben, de Agit es Annat elegge.) Reggeli van 7-tol 9:30-ig, ebed 12-tol kb 1-ig, vacsora 6-tol 7-ig. A kaja nem tul fuszeres, de eheto. Sok a sali, meg a gyumolcs, meg a teszta, meg a pizza, meg a palacsinta, meg a hamburger. Valtozatossag nem igazan van, kiveve ha kimegyunk enni - lassan el kene menni indiaiba.
Agiek altalaban vegeznek harom es negy kozott, neteznek, alszanak, maszkalnak. Nalunk ha van szennyes, akkor eselytelen vacsora elott elszabadulni, de ilyenkor tok jo, mert az egesz delutanunk szabad, es tenyleg mindent csinalhatunk amit a gyerekek csinalnak. Ma is voltam a tonal, es meg vissza akarok menni napozni.
Vacsora utan minden este van valami program a gyerekeknek, tegnap pl hipnotizalas volt, azaz 12 embert felultettek a szinpadra, es a hipnotizor mindenfele szituaciokat jatszatott el veluk (pl elvesztik minden penzuket, mert feltettek egy lora, vagy rohognek a teven, mert nagyon vicces), a gyerekek nagyon elveztek. De volt meg counselor eloadas, lesz tabortuz, color war (amirol mar volt szo, az a tabor nagy programja, ket csapatra oszlanak, es versenyeznek egy csomo hulye feladatban), meg egy csomo minden. Ilyenkor mi vagy nezzuk az okorkodest (vagy reszt veszunk benne), vagy ledoglunk a moziszobaba (bazi nagy kivetito, lepcsozetes, puhaszonyeges nezoter), es nezunk valami fos filmet. Ejfelkor van takarodo, es reggel minden kezdodik elorol.
A taboron kivulre nem nagyon lehet menni. Vannak night-offok, amikor ki lehet menni Boltonba, ami egy kozeli falu, van 3 kajalda, ket kocsma, egy blot meg egy benzinkut, es helo. Day-offon pedig ki lehet menni elozo este hatkor, es este tizenegyre kell Boltonba visszaerni. ha nem alszunk a taborban, pialni is lehet :D
Eddig ilyen day-offunk meg nem volt, csak reggel kimenos, este visszajovos. Akkor voltunk vasarolni, meg moziban. Nem kamuztak, tenyleg minden sokkal olcsobb mint otthon. Mind a ketten Agival alaposan felujitottuk a ruhatarunkat. (Ha megjavul a net, majd rakok fel fotot az uj kedvenc ingemrol.)

Es par sztori (bar eddig nem tortent tul sok izgi dolog, csak ismerkedunk). Eloszoris, Fredi Flintstone, a fonokunk. O a tabor tulajdonosa, egyebkent Marknak hivjak, egy az egyben ugy nez ki mint Fredi, es naphosszat a golfautojaban furikazik, ami tul kicsi neki, es erosen hajaz a mesebeli labbalhajtosra... Ritkan birjuk ki rohoges nelkul ha meglatjuk. A csavo egyebkent csak kozhelyekben tud beszelni, es mivel nem amerikaiak vagyunk, ugy beszel hozzank mint a ketevesekhez. Ja, es good job.
Az itteni chef ugy nez ki mint egy perverz pedofil allat, nem tudom hogy alkalmazhattak gyerektaborba... Mindenkire ugy nez, mintha akarna valamit (valoszinuleg akar is), de allitolag van egy felesege meg ket gyereke. De folyton tartja azt biztos tavolsagot, hogy megse kozolhessem vele, hogy beteg allat. A konyhasfiuk meseltek, hogy azt a magyar mondatot szerette volna megtanulni, hogy "elviszlek, ha leszopsz".
Ja, amugy praktikus, hogy sok a magyar a konyhan, mert folyton kapjuk az infot, hogy mit szabad es mit nem szabad ennunk. Salatat, csak az aljarol, mert az a friss, zoldsegeknel veletlenszeru. A multkor meg a pennet a mosogatoban szurtek le, szoval inkabb azt is kihagytuk.
Amirol meg sokat tudok beszelni, azok a ruhazkodasi szokasok. En beszarok ezeken az embereken. Egy atlagos mosozsak tartalma: 3 alsogatya, 10 polo, 15 nadrag, 4 torolkozo. Kiforditom-beforditom, vagy mi? Es mi a szart csinalnak annyi nadraggal? En nem ertem...

Legkozelebb akkor irok, ha ti is irtok nekunk...




A bejegyzés trackback címe:

https://enkiszalltam.blog.hu/api/trackback/id/tr91214165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manubaba 2009.06.28. 20:52:49

hipnotizálás :) hát ez jó...
amúgy Fredi-ről és Ágiéknál Chef bácsiról nem lehetne képet lőni, hogy mi is röhöghessünk jókat? :)
a ruhatár felújítás már rám is rámférne, csak...(nálunk még válság van :P)

Manubaba 2009.06.28. 20:57:05

mit néztetek moziban?

annuska 2009.06.28. 21:09:36

A Proposalt Sandra Bullockkal, de a Harry Pottert varjuk mar. Amugy nem volt rossz, egesz cuki. A fel tabor megnezte, nem nagyon volt jobb program.

Manubaba 2009.06.28. 21:15:48

ááá, Harry Pottert miiiiis!

mackosajt 2009.06.28. 21:23:08

hú, annuska, láttam facebookon, hogy nem beszél veled senki, és rögtön magamra vettem:) bocs, de eddig nem nagyon voltam gépközelben sem, kipihentem a sulit. tudom, hogy már írtad, de mi is pontosan a skypeos accountod?
csók

ui: valamelyik mtv-s madeben volt, hogy a csajt halálra cikizték, mert ugyanazt a farmert vette fel két egymást követő nap, szóval simán elhiszem, hogy ezeknek fordítva működik a higiniás ingerküszöbük:)

lokkoLori 2009.06.28. 22:20:40

nem szabad emailcímet megjelentíneni internetes tartalomban, mert mászkálnak rosszindulatú progik a hálón amik direkt ilyen emilcímekre vadásznak, hogy aztán teleszpemmeljék a címet ...

Manubaba 2009.06.28. 22:35:56

a Skype azonosító nem e-mail cím...

Manubaba 2009.06.28. 22:37:03

a Skype azonosító nem e-mail cím...

boribobo 2009.06.28. 22:37:35

jaj hihetetlen egy napot nem netezünk és máris megy a botrány!:) ez a mosnivalóügy elég kemény, ycnuc nálatok is ilyen? (vagy csak annuskáék táborában furák a népek)

annurpka 2009.06.29. 15:22:07

nna először: annuska, sajnálom, hogy ez a skype-os macera nem jött össze, őszintén szólva baromira nem tudom, mi lelte a cuccost, pedig annyira örültem, hogy hivtál, és csak jót akartam, hogy ne kelljen pénzt költeni rá, amikor lehetne emigy is (de nem lehetett)

másodszor: pedig isszuk a szavaitok, lányok, sokat kommentelünk is, momentán sok érdekes nem történik velem, ami meg igen, azt inkább emailben (ha okés)

harmadszor: kéépeeet!! :))

negyedszer: na és a tornacsukás feladványra mi a megoldás? az is ocsóbb? hm? hm? *idétlen vigyorgás*

ötötször: már megint sz*rakszik az istenverte gépünk, minden épitő jellegű javaslatot szivesen várok, akár helyszinelést is, miegymást, szóval ebből kifolyólag lehetséges, hogy a továbbiakban nem tudok naprakész követőtök lenni. :(

hatodszor: más nem jut eszembe, irjatok sokat, puszi!

Morzsi36 2009.06.30. 18:47:10

Már el is felejtettem, hogy ilyen is van. A műszakok negatív irányban telnek, vagy tíz órásak? De akkor hogy lehet három??? Átfedik egymást? 10 óra munka egy huzamban? Nincs ott szakszervezet? Tényleg, hétvégén mi van? Akkor is mosatnak? Na, ennyi, csak hogy lásd, még nem felejtettünk el.

annuska 2009.07.02. 04:52:31

@Morzsi36: a muszakok 10 orasak, es atfedik egymast. Nagyreszt harman vagyunk, de ez sem eleg. Meg keves a gep (10 mosogep, 8 szarito), es ezert nem haladunk tul jol. Minden nap mosunk, egesz nyarra 6 szabadnapunk van, amibol mar kettot felhasznaltunk. Szivas.

Nussantó 2009.07.02. 14:54:16

@annuska: egész nyáron 6 szabadnap?! aztán nehogy megkattanjatok!

Morzsi36 2009.07.03. 17:31:07

Nem azért mondom, de szerintem nincs olyan civilizált ország, ahol napi 10 órás munkaidőben, heti pihenőnapok nélkül szabadna dolgoztatni embereket. Nem hinném, hogy pont Amerikában volna jogszerű. Nem azt mondom, hogy nyíltan kell lázadni, de Mo-n például ugye heti két pihenőnap jár 8 óra munka mellé. Praktikusan (ezt neked mondom, mert aki dolgozik, az tudja) persze többet dolgozik az ember - de azt nem írhatják elő formálisan. Csak informálisan...

annuska 2009.07.05. 15:39:29

@Morzsi36: most mit csinaljak? a szerzodesben is benne volt, hogy ennyi a szabadnap. a munkaido meg igy alakult.
süti beállítások módosítása